Behöver du ett förarintyg för vattenskoter?

av | 14 Augusti, 2022

Är det så att du behöver ha ett förarintyg för vattenskoter? När det gäller förarintyg vattenskoter så kan du med fördel vända dig till Addwater. Hos dem finns det bra kurser för att ta ett förarbevis. Den första delen av kursen, den sker via distansstudier. Del två, den hålls i deras lokaler. På denna del är det ett måste att närvara, för att bli godkänd på kursen. Del två görs under en hel dag. Den börjar med teori, fortsätter med praktik samt att dagen avslutas med två prov, ett teoretiskt och ett praktiskt.

Du behöver inga förkunskaper för att gå denna kurs, men du måste ha fyllt 15 år. Efter att kursen är avslutad och du är godkänd, så kommer du att erhålla ett förarbevis av Transportstyrelsen.

Fixa ett förarbevis för vattenskotrar

För att få framföra en vattenskoter, så krävs det ett förarbevis. Därmed kan det vara bra att gå en kurs, som ger dig ett förarintyg för vattenskoter. Addwater genomför dessa kurser på Öland, Stockholm, Kalix och i Jönköping. Du kan välja den ort som passar dig allra bäst för del två av kursen. Första delen kan du göra från där du bor, hemma. Det eftersom det sker via distans.

Så vet du med dig att du kommer köra mycket vattenskoter, så är det ett måste att ha ett förarbevis numera för att få göra det. Du kan läsa mer om vad kursen innehåller mer exakt. Det genom att besöka Addwaters hemsda. Där hittar du även mer vad de har att erbjuda.